Haluatko parantaa langatonta kotiverkkoasi?

Langaton eli WLAN-verkko on kätevä tapa käyttää kuitukaistaasi. Sen avulla pääset nettiin kännykällä, tabletilla tai tietokoneella ilman verkkojohtoa ja voit surffata koko langattoman kotiverkkosi kantavuusalueella. Huomioithan kuitenkin, että WLAN-verkko ei ole osa toimittamaamme laajakaistayhteyttä vaan omaa sisäverkkoasi.

Toimittamassamme kuitupäätelaitteessa (modeemissa) on vakiona WLAN-tukiasema, joka mahdollistaa langattoman yhteyden WLAN- vastaanottimella varustettuihin laitteisiin.

Langattomasti ei toistaiseksi pysty saavuttamaan huippunopeuksia. Jos haluat käyttää kuitukaistaasi maksiminopeudella ja pienimmillä mahdollisella vasteajalla, tulee sinun kytkeä tietokoneesi suoraan modeemiin RJ45-verkkojohdolla.

Langattoman verkon siirtonopeus vaihtelee ja se on riippuvainen monesta eri tekijästä. Nopeuteen vaikuttavat mm. modeemin ja käyttämäsi laitteen tekniikka ja etäisyys sekä ympäristö. Modeemeissa, tukiasemissa, vahvistimissa ja reitittimissä ilmoitetut nopeudet ovat teoreettisia maksiminopeuksia. WLAN-verkon nopeuteen ja toimivuuteen vaikuttavat myös lähistöllä olevien langattomien verkkojen määrä ja käytössä olevat lähetyskanavat.

Meiltä Eurajoen Puhelimelta löydät WLAN-vahvistimet jotka vahvistavat verkkoa. WLAN-vahvistin takaa toimivuuden kaikkialla kodissasi.

Esimerkiksi Ubiquiti UniFi (109€) Wi-Fi -ratkaisulla yhteys langattomaan verkkoon ei katkea vaikka yhteydessä oleva laite siirtyykin yhden tukiaseman kattavuusalueelta toisen alueelle. Lisäksi järjestelmä on etähallinnoitavissa, mikä tarjoaa hyvät mahdollisuudet etätukeen.

Ratkaisu vaatii aktiivisen kuituliittymän sekä Ethernet-kaapelin kuitupäätelaitteelta tukiasemille. Tarvittavan sähkön Ethernet-verkon kautta, joten muita johtoja ei tukiasemalle tarvita. Tämän vaativaakin sisustuksellista silmää tyydyttävän tukiaseman sijoitat siis helposti vaikka suoraan kattoon tai seinälle.