Sähköposti ohjeet

Sähköpostia voi lukea kahdella tavalla, Webmailista tai sähköpostiohjelmalla (esim. Outlook). Webmailista sähköposteja voi lukea miltä tahansa Internetiin kytketyltä päätelaitteelta.

POSTILAATIKOT

Sähköpostiin sisältyy viisi (5) ilmaista käyttäjätunnusta (pääkäyttäjä + 4 käyttäjää) ja jokaisella käyttäjällä on mahdollisuus ottaa käyttöön yksi postilaatikko. Useimmissa liittymätyypeissä on myös mahdollisuus ostaa erillisenä lisäpalveluna useampia käyttäjätunnuksia ja saada siten lisää postilaatikoita.

Jokaiselle postilaatikolle voi määritellä enintään kuusi (6) sähköpostiosoitetta, jotka asiakas voi valita itse. Sähköpostiosoitteiden domain-osa on eurajokinetti.fi.

Postilaatikko luodaan, kun käyttäjätunnukselle asetetaan vähintään yksi sähköpostiosoite. Postilaatikko poistetaan, mikäli kaikki sähköpostiosoitteet poistetaan. Tällöin menetetään myös postilaatikossa mahdollisesti olevat sähköpostiviestit.

SÄHKÖPOSTIN LÄHETYS

Lähtevän sähköpostin palvelin on smtp.eurajokinetti.fi. Palvelinta voidaan käyttää postin lähettämiseen Laajakaista- liittymistä sekä GPRS- ja WLAN-yhteydellä. Sähköpostinlähetys on mahdollista myös muista verkoista, silloin kun lähettäjä tunnistautuu sähköpostia lähetettäessä.

Sähköpostin lähettämistä on rajoitettu enintään 60 viestiin tunnissa per lähettävä asiakaskone. Rajan täyttyessä viestien lähetys estetään hetkellisesti ja enintään tunnin ajaksi. Ominaisuudella pyritään rajoittamaan massiivisten roskapostilähetysten aiheuttamaa lähtevän sähköpostin palvelimen ylikuormittumista ja kaikkiin asiakkaisiin vaikuttavaa viestiliikenteen hidastumista.

SÄHKÖPOSTIN LUKEMINEN (SAAPUVA POSTI)

Sähköpostin lukua varten Eurajokinetti- sähköposti tukee POP3- ja IMAP4 yhteyskäytäntöjä, jossa on käytettävissä myös suojatut yhteydet käyttäen TLS/SSL-salausta.

POP3- ja IMAP4-yhteyskäytäntöjen oleellisin ero on kansioiden lukumäärässä ja postin säilyttämisessä palvelimella. POP3:a käytettäessä voi käyttää vain yhtä kansiota ja postit yleensä poistetaan palvelimelta ladattaessa niitä ja postilaatikon käyttö useammalta kuin yhdeltä koneelta on vaikeampaa.

IMAP4-käytössä voidaan käyttää useita kansioita, joista posti saapuu INBOX-nimiseen kansioon. Postit säilytetään aina palvelimella, jolloin niitä voi lukea usealta koneelta ja webmaililla vuorotellen ja kaikkialta näkyvillä on samat viestit. Jotkin asiakasohjelmat voivat säilyttää viesteistä myös paikallisen kopion.

WEBMAIL

Webmail eli selainposti sijaitsee osoitteessa webmail.eurajokinetti.fi. Sähköpostiin kirjaudutaan omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjätunnus ja salasana löytyvät Sähköposti -palvelusopimuksesta.

Asetukset-valikosta löydät toimintoja sähköpostin ominaisuuksien sekä tietojen muokkaamiseksi.

OSOITTEITA

webmail

https://webmail.eurajokinetti.fi/

salasanan vaihto, sähköpostilaatikon luonti, alikäyttäjien luonti

https://asetukset.eurajokinetti.fi

PALVELIMET

lähtevä palvelin                                           smtp.eurajokinetti.fi

saapuva palvelin                                         mail.eurajokinetti.fi